Grad NOVSKA Službene stranice

JAVNI POZIV za predlaganje kandidata za izbor članova Savjeta mladih Grada Novske

Na temelju članka 4. Odluke o osnivanju Savjeta mladih Grada Novske (“Službeni vjesnik“ broj: 24/07 i 24/09), Stručna služba za poslove Gradskog vijeća i gradonačelnika objavljuje

J A V N I     P O Z I V
za predlaganje kandidata za izbor članova Savjeta mladih Grada Novske

 

OBRASCI ZA PREUZIMANJE:

PRIJEDLOG LISTE KANDIDATA

OČITOVANJE O PRIHVAĆANJU KANDIDATURE

I.

Upućuje se javni poziv za predlaganje kandidata za izbor članova Savjeta mladih Grada Novske (u daljnjem tekstu: Savjet mladih).

Savjet mladih Grada Novske je savjetodavno tijelo Gradskog vijeća Grada Novske koje se osniva u cilju uključivanja mladih u javni život Grada Novske.

II.

Članove Savjeta mladih bira Gradsko vijeće Grada Novske na vrijeme od dvije godine.

III.

Kandidate za izbor članova Savjeta mladih predlažu udruge mladih i udruge koje se bave mladima, učenička vijeća srednjih škola i drugi registrirani oblici organiziranja mladih sa sjedištem u Gradu Novskoj. Svaki predlagatelj iz stavka 1. ove točke mora predložiti četiri kandidata za Savjet mladih. Predlagatelji iz stavka 1. ove točke dužni se uz prijedlog priložiti dokaz o nazivu i sjedištu ovlaštenog predlagatelja i u prijedlogu liste kandidata navesti:

- podatke o kandidatu ( ime i prezime, datum i godina rođenja, prebivalište)

- obrazloženje prijedloga. Predlagatelj je dužan uz prijedlog priložiti svu traženu dokumentaciju iz koje je vidljivo da kandidati ispunjavaju uvjete iz točke III. ovog poziva.

Prijedlog mora biti potpisan i ovjeren od strane ovlaštene osobe predlagatelja ili institucije koja ga predlaže.

Nepravovremeni i nepotpuni prijedlozi neće se uzeti u razmatranje.

IV.

Za člana Savjeta mladih može se kandidirati i biti izabran:

- hrvatski državljanin u dobi od petnaest (15) do dvadeset devet (29) godina života,

- koji ima prebivalište na području Grada Novske.

V.

Pisani i obrazloženi prijedlozi ovlaštenih predlagatelja iz točke III. ovog poziva u pisanom obliku dostavljaju se Povjerenstvu za izbor i imenovanje Gradskog vijeća Grada Novske u roku od 15 dana od dana objave javnog poziva na lokalnom radiju, oglasnoj ploči Grada Novske i internetskoj stranici Grada Novske.

VI.

Prijedlozi kandidata podnose se na obrascu koji se može preuzeti u Gradu Novska na adresi: Novska, Trg dr. franje Tuđmana 2 ( ured Stručne službe za poslove Gradskog vijeća i Gradonačelnika).

VII.

Sve dodatne obavijesti u svezi ovog javnog poziva mogu se dobiti u Stručnoj službi za poslove Gradskog vijeća i Gradonačelnika, na istoj adresi ili na broj tel. (044) 691-503.

REPUBLIKA HRVATSKA
SISAČKO- MOSLAVAČKA ŽUPANIJA
GRAD NOVSKA
STRUČNA SLUŽBA ZA POSLOVE GRADSKOG VIJEĆA
I GRADONAČELNIKA

 

Pročelnica

Ivanka Zečević-Šolta, dipl. iur.,v.r.

 

KLASA: 013-03/13-01/06
URBROJ: 2176/04-07-13 -1
Novska, 21. kolovoza 2013.